TA7KA Forum - VHF Yüksek Kazançlý Yagi

TA7KA Forum

Tam Versiyon: VHF Yüksek Kazançlý Yagi
Þu anda tam olmayan bir versiyonun içeriðine bakýyorsunuz. Tam versiyona bakýnýz.
Þu anda 5 tane vhf yagi yapýcak kadar aliminyum sipariþi verme aþamasýndayým, fakat hala karar veremedim hangi yagiyi yapacaðýmý Rolleyes ON6MU' nun 9 eleman yagisin de kara kýlmýþtým ama sizlerede sorayým dedim. 9 Eleman yagi yapmayý düþünüyoruz ama hangisi ON6MU - DK7ZB - YU7EF ? Hangisi daha kazançlý ?
Merhaba;

VHF yagiler arasýnda ON6MU nýn yapmýþ olduðu yagiler Gamma Math türü yagilerdir ki band diðer math li yagilere oranla biraz daha dar dýr. Bir diðer sorun da bu tür yagilerdeki Hormonik fazla olduðundan EMC problemlerine daha fazla neden olmasýdýr. Yani TVI sorunu yaratabilir. DK7ZB ve YU7EF in yagileri arasýndaki performans çok yakýn olup sen bile anlayamazsýn. Ancak yapýlýþý açýsýndan DK7ZB nun çizim leri ve açýklamalarý internette daha çok bulabilirsin. YU7EF inyagilerini ve çizimlerini bir alman firmasýna sattýðýndan ticariye geçmiþtir. DK7ZB yagileri 27 veya 12 ohm tekniði ile kolayca yapabilirsin. Defalarca yaptýðým ve oldukça iyi sonuçlar aldýðým yagileri hep DK7ZB ve birazda kendi tecrübelerimden oluþturdum.
Baþarýlar diliyorum. VHF de bu anteni bir yerlerdeki rolelere ulaþmak için deðil TROPO, UYDU ve ES çalýþmak için kullanmaný dilerim.

Kolaygelsin.
Referans URL