TA7KA Forum - Amatörlerin Kullandýðý Q Kod Açýklamalarý

TA7KA Forum

Tam Versiyon: Amatörlerin Kullandýðý Q Kod Açýklamalarý
Þu anda tam olmayan bir versiyonun içeriðine bakýyorsunuz. Tam versiyona bakýnýz.
AMATÖRLERÝN Kullandýðý Q Kodlarý

Q Kodu Soru Cevap ve Yorum
CQ Genel çaðrý
QRA Ýstasyonunuzun ismi nedir? Ýstasyonumun ismi.....dir. (çaðrý iþareti deðil)
QRG Doðru frekansýmý, veya....nýn doðru frekansýný bildirimisiniz? Doðru frekansýnýz... MHZ dýr.
QRH Frekansým deðiþiyor mu? Evet, deðiþiyor.
QRI Göndermemin tonu nasýldýr? Göndermenizin tonu:T=1 Kötü, T=9 Çok iyi
QRK Ýþaretlerimin (yahut... Ýþaretlerinin) okunaklýlýðý nasýl? Ýþaretlerin okunaklýlýðý:
1- okunmaz
2- bazý bazý okunur
3- okunaklý fakat güçlükle
4- okunaklý
5- iyi okunaklý
QRL Meþgul müsünüz? Meþgulüm.
QRM Ýnsan yapýsý enterferans var mý? Evet
QRN Atmosferik Parazitler karýþtýrýyor mu? Atmosferik Parazitten karýþýyorum
QRO Gücümü yükselteyim mi? Gücünüzü yükseltiniz.
QRP Gücümü azaltayým mý? Gücünüzü azaltýnýz.
QRQ Daha çabuk geçireyim mi? Daha çabuk geçiriniz. Dakikada... Kelime.
QRS Daha yavaþ geçireyim mi? Daha yavaþ geçiriniz. Dakikada... Kelime.
QRT Göndermeyi durdurayým mý? Göndermeyi durdurunuz.
QRU Bana ait bir þeyiniz var mý? Baþka Konu var mý? Size ait bir þeyim yok. Baþka konu yok.
QRV Hazýrýmsýnýz? Hazýrým.
QRW Kendisini... MHz den çaðýrdýðýnýzý... Ya haber vereyim mi? Onu... MHz den çaðýrdýðýmý lütfen söyleyiniz.
QRX Beni ne vakit tekrar çaðýracaksýnýz? Sizi ...saatte.....MHz den tekrar çaðýracaðým.
QRZ Beni kim çaðýrýyor? Sizi...çaðýrýyor,...MHz den..
QSA Ýþaretlerimin (iþaretlerinin) kuvveti nasýldýr? Ýþaretlerinizin kuvveti S=1 ..S=9 çok kuvvetli
QSB Ýþaretlerimin kuvveti deðiþiyor mu? Ýþaretlerinizin kuvveti deðiþiyor.
QSD Manipülasyonum düzgün deðil mi? Manipülasyonunuz düzgün deðil.

QSK Ýþaretlerinizin arasýndan beni iþitebiliyor musunuz? Ýþaretlerimin arasýndan sizi iþitebiliyorum.
QSL Mesaj alýndýmý? Mesaj alýndý..
QSN Beni... MHz üzerinden yahut...(çaðrý iþaretini) iþittiniz mi? Sizi... MHz den (yahut... Ýþaretini) iþittim.
QSO ....Ýle doðrudan (veya aracýlýðý ile) muhabere yapabiliyor musunuz? ... Ýle Doðrudan muhabere yapabiliyorum.
QSP ....istasyonuna aktarýrýmsýnýz? .... Ýstasyonuna aktarabilirim.
QSR Bu çaðrýmý çalýþma frekansý üzerinden tekrarlýya bilir miyim? Müdahale var, sizi duymuyorum, çalýþma frekansý üzerinden geçiriniz.
QSS Hangi frekansý kullanýyorsunuz? ...MHz i kullanýyorum.
QST Genel Mesaj baþlangýcý
QSU Bu frekanstan geçireyim mi? Þimdiki frekanstan geçirin.
QSV Bu frekanstan (yahut...MHz den) bir seri V geçireyim mi? Bu frekanstan (yahut...MHz den) bir seri V geçiriniz.
QSW Bu frekans üzerinden mi geçirmek istiyorsunuz? Bu frekans üzerinden geçirmek istiyorum.
QSX .....Çaðrý iþaretini....MHz üzerinden dinliyor musunuz? .....Çaðrý iþaretini....MHz üzerinden dinliyorum.
QSY baþka bir frekans üzerinden devam edeyim mi? .... MHz üzerinden devam ediniz.
QSZ Her kelime veya grubu bir kaç defa mý geçireyim? Her kelime veya gurubu ...sefer geçiriniz.
QTA .... Numaralý mesajý geçirilmemiþ gibi iptal edeyim mi? .... Numaralý mesajý geçirilmemiþ gibi iptal ediniz.
QTB Kelime sayýmýnda benimle mutabýkýmsýnýz? Kelime sayýmýnda sizinle mutabýk deðilim. Her kelime ilk harfini her sayýnýn ilk rakamýný tekrar edeceðim.
QTC Geçirilecek kaç mesajýnýz var? Size (yahut.... ya)...adet mesaj var.
QTH Enlem ve boylama (veya baþka malumata göre)göre mevkiiniz neresidir? Mevkiim ....Enlem ve .......boylama (veya baþka malumata göre)göre dýr.
QTR Doðru saat kaçtýr? Doðru saat... UTC dýr.
Referans URL